Požuteli zubi - najefikasniji metod izbeljivanja

Pigmentne promene koje potiču iz hrane i pića predstavljaju estetski problem, ali zbog istovremenog naseljavanja bakterija u njima, one u početku ugrožavaju zdravlje desni, a ako se ne uklone, i zdravlje ostalih delova potpornog aparata. Pigmentne naslage je potrebno ukloniti profesionalnim tehnikama u stomatološkoj ordinaciji, dva puta godišnje kod prosečne higijene usne duplje.

Izbeljivanje zuba ima smisla samo ako su zubi prethodno dobro očišćeni, a pacijent obučen o dnevnoj higijeni usne duplje.

Beljenje zuba indikovano je od strane stomatologa koje se vrši u kućnim uslovima, preparatima renomiranih proizvođača, a pod nadzorom stručnog lica. U relativno kratkom vremenskom trajanju apsulutno je siguran i efikasan način izbeljivanja zuba.

Kućno beljenje podrazumeva aplikaciju vodonik ili karbamid peroksida manjih koncentracija pomoću splinta koji se izrađuje u ordinaciji na osnovu otiska zuba. Postupak traje nekoliko dana, uglavnom 7-10, a nakon toga se sprovodi pomenuti režim ishrane.

Trajanje efekta beljenja zavisi od načina ishrane i higijenskih navika, jer česta konzumacija obejenih napitaka poput kafe, čajeva ili crnog vina, kao i pušenje, u najvećoj meri doprinose promeni boje zuba.

Ovo smo mi

Ovo smo mi

Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

Kako ukloniti bele mrlje sa zuba

Kako ukloniti bele mrlje sa zuba

Pogledaj ostale