Kako ukloniti bele mrlje sa zuba

Bele kredaste fleke, mrlje i ostale diskoloracije na zubima su mesta slabije mineralizacije gleđi. Takva mesta su porozna, sa smanjenom otpornošću gleđnih gredica na karijes, ali i pritisak pri žvakanju. Zbog slabije mineralizacije gleđ reflektuje svetlost drugačije nego zdrava gleđ, pa se u većoj ili manjoj meri primećuju bele mrlje ili različiti pigmenti na površini zuba. Osim što narušavaju estetiku osmeha, iz svega navedenog, bele fleke odnosno mrlje po zubima svakako treba tretirati. Do skoro su se pigmentacije na zubima u vidu belih mrlja uklanjale preparacijom ovakvih mesta bušilicom, a zatim se prekrivala sa kompozitnim ispunima. Veoma često takvim tretmanom pacijenti nisu bili dugoročno zadovoljni jer je kompozit posle nekoliko godina menjao boju pa se kao trajno rešenje pribegavalo izradi fasete keramičkog vinira, kojim se minimalno, ali ipak redukuje zubna supstanca. Dakle, zbog male bele mrlje uklanjala se veća površina da bi se bela mrlja prekrila vinirom. Primenom novih materijala danas smo u mogućnosti da našim pacijentima pružimo tretman koji će bele mrlje ukloniti na sasvim komforan način.

Koja je najefikasnija metoda za uklanjanje belih mrlja?

ICON tretman belih kredastih mrlja na zubima omogućuje nam da za samo 30 min bez anestezije potpuno bezbolno uklonimo ili drastično ublažimo bele mrlje vraćajući zubu prirodnu translucenciju i homogenost.
ICON preparat na bazi kompozitnih smola prodire duboko kroz poroznu gleđ, jačajući strukturu porozne gleđi. Nakon tretmana zubi izgledaju prirodno sa svim svojim karakteristikama - sjajni i glatki.
Uklanjanje belih mrlja spada u neinvazivne metode. Tretman je moguće ponoviti više puta dok god bela mrlja ne nestane, bez bilo kakvog rizika od oštećenja strukture zuba.

Ovo smo mi

Ovo smo mi

Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

Uputstvo o merama prevencije i mere zaštite za korona virus – COVID-19

Požuteli zubi - najefikasniji metod izbeljivanja

Požuteli zubi - najefikasniji metod izbeljivanja

Pogledaj ostale