A Primus fogászati központban pácienseink számára CBCT segítségével elkészítünk egy precíz implantológia terápia tervet, így 3D csontszövet elemzéssel pótolni tudjunk az esetleges foghiányokat. Fogpótláshoz különböző sebészeti beavatkozásokat használunk, beleértve a csontpótlást, arcüreg emelést és csontregenerációt PRF protokoll segítségével.

Fogászati központunkban kizárólag ellenőrzött, minőségi Sky-Bredent és Nobel-Biocare implantátumokkal dolgozunk. Azért esett a választás az említett implantátum gyártókra, mert ezeknek a termékeknek 98%-os sikerarányuk van beépítéskor. A minőség és megbízhatóság pedig számunkra is és pácienseink számára is elsődleges. Mindkét implantátum biokompatibilis, beépítésük gyors, biztonságos, egyszerű és a páciensek számára kényelmes.

Függetlenül attól, hogy egyetlen, több, vagy az összes foga hiányzik, ezekkel a fogimplantátumokkal visszaadjuk a teljes, tökéletes fogsor érzését.

Mit kell tudni a fogimplantátumról?

A korszerű fogimplantátum egy titán csavar, amelyet becsavaroznak az állkapocscsontba, majd az idővel a csonttal összenő és a hiányzó fogat teljes mértékben pótalja. A fogimplantátum tökéletes választás azok a páciensek számára, akiknek jó az szájhigiéniájuk, ám parodontopáthia, sikertelen fogkezelés, trauma, vagy egyéb oknál fogva foghiány lépett fel. A fogimplantátumok legnagyobb előnye, hogy míg egy hagyományos híd elkészítéséhez szükséges lecsiszolni a környező fogakat is, addig ennél a módszernél ez elkerülhető, tehát kizárólag a hiányzó fogat vagy fogakat pótoljuk egy állandó, végleges megoldással.

Mit tudunk elérni a fogimplantátumok segítségével?

Fogimplantátumok segítségével tudunk pótolni egy vagy több fogat úgy, hogy a környező fogakat ne kelljen lecsiszolni. Abban az esetben, ha számos fog hiányzik, az implantátumos eljárással hidakat tudunk készíteni és ezzel elkerülni azt, hogy a páciensnek kivehető műfogsort kelljen viselnie. A fogimplantátumok akkor a műfogsor tartópillérei lesznek, aminek eredményeképpen a műfogsor sokkal stabilabb és kényelmesebb is lesz.

Fogimplantátumok előnye más, hagyományos módszerekkel, hidakkal vagy műfogsorral szemben

A fogimplantátum minden tekintetben a fogpótlás legjobb megoldása.

Esztétikai szempontból: a fogimplantátum merőben természetes vizuális élményt biztosít a páciens számára, megkülönböztethetetlen a saját fogaitól. Mivel az implantátum tökéletesen összenő az állkapocscsonttal, nem kerül sor olyan kellemetlenségekre, mint pl. csontszövetvesztés vagy fogínysorvadás, ami gyakran jelentkezik a hidak esetében vagy műfogsorok alatt. A lényeg, hogy az új, beültetett fogak is teljesen beleillenek az eredeti fogak sorába, így senki nem fogja észrevenni a mesterséges fogpótlást.

Ezáltal megóvjuk a fennmaradt fogait: a fogimplantátumok semmilyen formában nem károsítják a többi fog minőségét, ellentétben a híddal. Hosszútávon is pozitív hatása van, mivel minél több egészséges, sértetlen foga van, annál jobb a szájegészsége.

Magabiztosságot ad és kényelmes: fogimplantátumok segítségével ismét képes lesz kifogástalanul beszélni, kényelmesen enni és nagyobb önbizalommal mosolyogni. Elbúcsúzhat tehát a műfogsorától, nem lesz több kidörzsölés, kilazulás, illetve kényelmetlen érzés attól, hogy idegen test van a szájában. Implantátumokkal ismét visszatérhet természetes, gondtalan énjéhez.

Én is megfelelő alany vagyok a fogbeültetésre?

Alapjában véve, minden páciensnél lehetséges a fogbeültetés különösebb gond nélkül. Az ideális implantáció alanyoknak jó az általános egészségi állapotuk, különös tekintettel a szájhigiéniára. Ahhoz, hogy a fogbeültetés sikeres legyen, alapfeltétel, hogy megfelelő vastagságú legyen az állkapocscsont, amivel az implantátum majd összenő. A következő helyzetekben kimondottan ajánljuk a fogbeültetést:

  • amikor csak egy fogat kell pótolni: egyetlen fog hiánya tökéletesen pótolható fogbeültetéssel és porcelán koronával, teljesen természetes hatással.
  • amikor több fogat kell pótolni: amennyiben több fog hiányzik, a fogimplantátumok tartókként szolgálnak, hogy azokra hidakat lehessen ráépíteni.
  • teljes foghiány pótlása: amennyiben a páciens teljesen fogatlan, akkor implantátumok segítségével hidakat készítünk vagy fogbeültetés alapján kényelmes és stabil kivehető műfogsorokkal pótoljuk a foghiányt.

Minden sikeres implantációs beavatkozás egy alapos fogorvosi vizsgálattal kezdődik, amelyben felmérjük a páciens egyéni igényét és egészségi állapotát.

Melyek az implantációs terápia esetleg felmerülő nehézségei?

Mint minden műtétnél, ennél a beavatkozásnál is létezik néhány betegség, amely megnehezítheti a csontintegrációs folyamatot, illetve az általános rossz egészségi állapot is gondot okozhat. Az alábbi esetekben nem ajánljuk a fogbeültetést: amennyiben a páciensnél autoimmun betegséget diagnosztizáltak, ha fennáll a véralvadási zavar, nehéz dohányosoknál, ha bisphosphonátokkal kezelik a pácienst, csontdaganat, illetve szív- és érrendszeri megbetegedéseknél, szervátültetés utáni immunszuppresszió esetén, instabil cukorbetegségnél, valamint pszichiátriai betegségek esetében.

Abban az esetben, ha a csontállomány vagy csontminőség nem kielégítő, ezt mesterséges csontbeültetéssel lehet orvosolni, majd később elvégezni a kívánt fogbeültetést.

Mire számítsunk az implantációs beavatkozás alatt?

A fogbeültetések szigorú protokoll szerint zajlanak, mivel csak így tudjuk a sikeres fogpótlást garantálni. A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végezzük, az eljárás teljesen fájdalommentes, de amennyiben látjuk, hogy a páciens számára ez egy stresszhelyzet, akkor fájdalomcsillapítás mellett nyugtatót is bevetünk és ezzel is csökkentsük a beavatkozással járó feszültséget. A műtét utáni 2-3 órában a páciens esetleg érezhet némi fájdalmat, amit fájdalomcsillapítóval enyhítünk (pl. Brufen, Caffetin, Analgin).

Mire számítsunk az implantációs beavatkozás után?

Ahogyan a természetes fogak is, így az implantált fogak is állandó, intenzív tisztítást és alapos szájhigiéniát igényelnek, rendszeres fogmosással, fogselyem és szájzuhany használatával. A fogműtétet követő gyógyulási folyamatot rendszeres ellenőrzésekkel nyomon követjük, annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges szövődmények kialakulását.

Mit kell tudni a közvetlen fogbeültetésről?

Közvetlen fogbeültetésnek nevezzük azt az eljárást, amikor közvetlenül foghúzás után történik az implantáció. Némely esetben nem szükséges kivárni, hogy a foghúzás sebhelye benőjön, hanem azonnal elvégezhetjük a fogbeültetést és ezzel lerövidíthetjük a teljes kezelési folyamatot.

Mi az implantációval történő fogpótlás menete?

1.Sebészeti beavatkozás
A fogbeültetés ambuláns módon, helyi érzéstelenítésben történik. Ennek során megfelelően előkészítjük az érintett állcsontrészletet, majd behelyezzük az implantátumot.

Az implantátum azonnali terhelése.

Amint a fogbeültetést követően elértük a szükséges állkapocscsont stabilitást, jöhet a következő lépés, amelyben a páciensnek már akár 24 óra elteltével készítünk ideiglenes koronákat vagy hidakat. Így a sebészeti beavatkozás után rövid idővel máris elérünk egy olyan esztétikus eredményt főként a frontfogsorban, amellyel a páciens magabiztosan áthidalja azt az időszakot, amíg a fogászati terápiás folyamat lezárul és a végleges fogpótlási megoldás megszületik.

2. Az implantátum feltárása
Két-három hónappal a sebészeti fogbeültetés után jöhet az implantátumos fogpótlás elkészítése. Először az íny alatt gyógyuló implantátumokat feltárjuk, majd beillesztjük oda a nyak-fej részeket, amelyek valójában a fogpótlás megtámasztására szolgálnak.

3. Protetikai rehabilitáció
A következő lépésben a fogtechnikai labor segítségével elkészítjük a kívánt fogpótlást.

Foglenyomatot veszünk és ez alapján a fogtechnikusaink megszerkesztik a végleges fogpótlást, majd azt a rendelőben az implantátumhoz rögzítjük.

Ami fontos: nem kell minden foghiányt fogbeültetéssel kezelni.

Szolgáltatások Szolgáltatások Szolgáltatások Szolgáltatások